Виртуални сървъри (VPS)

Какво е Виртуален сървър?

Виртуален сървър или VPS е най-общо казано софтуерно разделен на няколко части физически сървър, всяка от които е напълно самостоятелна и работеща единица с точно определен ресурс. Предимствата му са, че клиента има пълен (root) достъп и това дава възможност за специфични настройки според нуждите от ресурси. Целта е за по-ниска цена от наемането на цял физически сървър (което при сравнително малки или средни проекти е икономически неизгодно), да се постигне желаната стабилност и свобода в хостването на уеб страници, собствен имейл, чат или видео споделяне.

От къде да купя и колко ще ми струва това?

Ще Ви представя сайта VPSBox.eu.

VPSBox.eu

Сайтът е проект на българи с голям опит интернет бизнеса, и представлява представяне, ревюта и сравняване на различни оферти за наемане на виртуални и физически сървъри и техните параметри и условия от цял свят, включително и от България. В него ще намерите подходящи оферти, цени, статии за хостинг компании, промокодове и коментари за услугите от потребители в техните форуми. Има възможност да се търси по няколко критерии – локация, инсталирана операционна система, оперативна памет, цена и др. Информацията са обновява постоянно и има рейтинг система, с която може да прецените за качеството на предлаганата услуга.
Сайтът е на английски език, но ако изпитвате затруднения пишете на екипа им. Хората са отзивчиви и винаги помагат за решаване на специфични проблеми.

Кога е нужен VPS?

Ако притежавате много уебсайтове, или Вашият сайт генерира прекалено много ресурс на споделения хостинг (като процесорно време, памет или много едновременни заявки) е време да се замислите за наемане на VPS. Така ще можете да прецените точно какво Ви е нужно, за да имате безпроблемна работа на Вашите сайтове и приложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*