ICN.bg

ICN.bgПървият ми контакт с icn.bg всъщност беше заради този сайт. Човек от екипа се свърза с мен, и ми предложи да напиша ревю на компанията им, за което ще ми подарят 1 година безплатен хостинг и безплатен домейн. Е… направих го, и сега изобщо не съжалявам. Ще постна част от това, което написах преди малко повече от 2 години:

И така… първи впечатления. Докато кореспондирах със служебното лице от Отдел Продажби и Маркетинг, ми направи впечатление почти мигновените, обстойни и компетентни отговори, каквито по принцип трябва да бъдат. Поръчката беше осъществена в няколко лесни стъпки, в които се предлага голяма гама от видове планове, най-различни начини за плащане и бонуси при определени условия.

След осъществяването на поръчката, услугата (Икономичен план + безплатен домейн .com) получих потвърждение в рамките на 5 минути на имейл с подробни данни за контролния панел, FTP и SSH достъп. DNS на домейна вече беше опреснен, с една дума всичко беше готово за работа. Контролния панел е стандартния (и най-много използван) cpanel, с удобния поне за мен изглед и лесен начин за употреба. На бърза ръка сложих един WordPress, защото отдавна искам да си направя личен блог. Инсталацията мина без проблеми, никакви грешки с предварително зададената в cpanel база данни. Сайта се отваря бързо, но все още не е пълен и натоварен. По-нататък, като мине известно време, ще видя как се държи и с по-голямо натоварване.

Сега – вече хоствам 7 сайта на същото място, и смея да твърдя, че със съвсем малки изключения всичко работи безотказно и с гарантиран ъптайм. Преди няколко месеца имаше кратки проблеми, с които екипа на ICN се справи достатъчно бързо.

Чест прави на ръководството и екипа им, че винаги се отзоват на критиките към тях, като следят известните български форуми за уебмастъри, и винаги отговарят на въпроси към тях. Също така изпращат имейли на потребителите си при проблеми, предстоящи промоции и за наша радост – разширяване на параметрите на услугите.

Така се случи, че успях да се възползвам от много намаления, които често предлагат и мога да кажа, че хостинга ми при тях излиза една доста незначителна сума, за сметка на качеството на услугата.

Например този месец (ноември) компанията става на 8 години и предлагат 20% намаление при нова поръчка за хостинг план, подновяване на вече съществуваща услуга или при преминаване от по-нисък, към по-висок хостинг план. Смятам да се възползвам.

One comment

  1. Емо says:

    И аз съм много доволен от тази фирма, хостинга е идеален и на страхотна цена, а като качество на обслужване и поддръжка са най-добрите, с които имам опит – а съм ползвал много хостове и у нас, и в чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*